دسته ای از لوله ها که درزجوش ندارند را لوله های مانیسمان مینامند. همین مساله باعث شده است که از استحکام بیشتری نسبت به سایر لوله ها برخوردار باشند. لوله های API جزء کدام دسته هستند؟! مجموعه ای از لوله ها هستند که بر اساس استانداردهای انستیتوی نفت آمریکا تولید شده اند. یکی از ویژگی های لوله های API این است که هم به صورت درزدار و هم به صورت بدون درز تولید میشوند. در این مقاله به معرفی و تفاوت لوله مانیسمان و لوله API خواهیم پرداخت.
لوله مانیسمان چیست و چه کاربردی دارد؟
لوله مانیسمان لوله ای است که از فولاد شمس تولید شده و یک استوانه بدون درز می باشد. عملا در لوله مانیسمان بدون درز هیچگونه درز جوشی در طول لوله ملاحظه نمیکنید.
لوله های مانیسمان از آنجا که بدون درز تولید می گردد، تحمل فشار بالایی را دارد. جالب است بدانید لوله مانیسمان بدون درز تا ۱۷۰ بار، معادل حدود ۲۵۰۰psi تست می گردد. این در حالی است که فشار گاز مصرفی فقط ۱/۴psi می باشد. البته جهت تست لوله کشی به ۱۰ الی ۱۵ پوند یا psi نیاز دارید.
ولههای مانیسمان جهت خطوط فشار قوی، خطوط هیدرولیک و خطوط نفت و گاز و پتروشیمی استفاده میشوند. انواع لوله بدون درز با جنس فولاد ضد زنگ (استیل)، در خطوط صنایع غذایی و دارویی استفاده میشود. در مواردی که ماده در حال انتقال، ارزش بالایی دارد و یا نشت آن بسیار خطرآفرین باشد، از لوله مانیسمان استفاده میشود.
- لوله مانیسمان جهت خطوط فشار قوی
- لوله مانیسمان استیل جهت خطوط صنایع غذایی و دارویی
- لوله مانیسمان جهت خطوط هیدرولیک
- لوله مانیسمان جهت خطوط نفت و گاز
- خط لوله انتقال و استخراج نفت و گاز
- صنایع پالایشگاهی
- شرکتهای پتروشیمی
- مبدل گرمایی و حرارتی
- آبرسانی صنعتی
- آبرسانی برای کشاورزی
- نیروگاههای تولید انرژی
- عایق کابلهای فشار قوی برق
لوله API چیست و چه کاربردی دارد؟
لوله API یکی از انواع لوله فولادی برای انتقال سیالات مختلف در حجم بالاست. مقاومت و استحکام بسیار بالا در کنار راندمان فوق العاده از مهمترین خصوصیات لوله ای پی آی به شمار میرود. همین امر باعث شده تا به کارگیری و استفاده از انواع لوله API در سراسر دنیا رواج داشته باشد.
- گزینه ای ایده آل برای انتقال نفت، گاز و فرآورده های نفتی نظیر بنزین
- مناسب برای خطوط آبرسانی صنعتی به دلیل استحکام بالا
- انتقال میعانات و سیالات تحت فشار و دمای بالا
- امکان استفاده در مبدل های گرمایی و حرارتی و صنعت کشتی سازی
- قابلیت کاربرد در عایق سازی کابل های فشار قوی برق
- پرکاربرد برای شرایطی که نیاز به خدمات مستمر و طولانی در سطح گسترده وجود دارد.
چرا تفاوت لوله API و لوله مانیسمان مهم است؟
دانستن تفاوت لوله مانیسمان و لوله API کمک میکند تا بتوانید آن ها را از یکدیگر تفکیک کرده و بهترین لوله را در صنایع مربوط استفاده کنید. مخصوصا از این جهت که در صورت ناآگاهی ممکن است لوله API را که درزدار است به جای لوله مانیسمان اشتباه گرفته و خریدی اشتباه داشته باشید. به همین خاطر در ادامه به تفاوت لوله مانیسمان و لوله API از ۷ جنبه اصلی و مهم میپردازیم که به صورت زیر هستند.
اصلی ترین تفاوت های لوله APIو مانیسمان
نحوهی ساخت: لولهی مانیسمان و APIاز نظر نوع ساخت با هم متفاوت هستند. در فرآیند ساخت لولهی مانیسمان، هیچ گونه درز جوشی وجود ندارد، این در حالی است که در فرآیند ساخت لولههای درزدار API، ساخت این محصول در راستای خط طول جوشکاری است.
میزان استحکام: لولههای مانیسمان، استحکام بیشتری دارند.
ضخامت: ضخامت لولههای مانیسمان، بیشتر از لولههای APIاست.
کاربرد و نوع مصرف: لولهی مانیسمان به این دلیل که ضخامت بالایی دارند و میتوانند فشار بالایی را تحمل کنند، برای موتورخانهها و انتقال نفت و گاز استفاده میشود؛ اما لولهی API، ضخامت کمتری دارد و برای مصارف خانگی و ساختوسازها مناسب است.
قیمت: قیمت لولهی مانیسمان از لولههای APIبالاتر است.
وزن: لولههای مانیسمان نسبت به لولههای API، وزن بالاتری دارند؛ چرا که لولههای مانیسمان از شمش فولادی ساخته میشوند؛ اما عنصر سازندهی لولهی API، ورقهای فولادی است.
کلام آخر
در این مطلب به بررسی تفاوت لوله مانیسمان و لوله API پرداختهایم و کاربرد و تفاوت آن ها را به طور کامل شرح دادیم. اگر برای صنایع مختلف نیاز به خرید این ۲ نوع لوله دارید، لازم است تا تفاوت های هر یک را که در این مقاله بازگو کردیم در نظر بگیرید و سپس اقدام به تهیه آن کنید.
شرکت آذین پروفیل کوشا شمس که در بازار به نام پروفیل کوشا شناخته شده و در تهران شهرک صنعتی شمس آباد در زمینی به مساحت 30000 متر مربع واقع شده که یکی از کارخانجات برتر در زمینه تولید لوله و پروفیل مبلی به شمار می رود.